Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

02.03-26.04. - DUN výstava fotografií Lichoočka v Kopřivnici 

Pozvánka na výstavu fotografií Lichoočka v Kopřivnici.Nevidět neznamená nevnímat

Milí přátelé, představte si, že svět vidíte velmi rozmazaně, vnímáte jen stíny, světla a siluety, ale přesto dokážete vyfotit krásné, pestré a zajímavé fotografie. Nevěříte?  

Ano, k umění s fotoaparátem patří dobrý zrak, ale Lubomír Pavelčák, který si přezdívá Lichoočko, se tomuto pravidlu naprosto vymyká.  

Proč Lichoočko, protože trpí poruchou zraku, na jedno oko je slepý a místo skutečného oka má akrylátovou protetiku, a tím druhým sotva vidí. Konkrétněji trpí krátkozrakostí, myopii, což je oční vada, při které se paprsky světla usměrněné čočkou sbíhají už před sítnicí, a na sítnici tedy nevzniká ostrý obraz. Vidí už jen na jedno oko a to opravdu velmi rozmazaně.

Fotoaparát mu slouží jako jeho druhé oko. Na svět se totiž dá dívat i jinýma očima, než těma, které má, každý z nás. Lubomír je toho důkazem…

Přijměte pozvání na výstavu fotografií Lubomíra Pavelčáka alias Lichoočka do Městské knihovny v Kopřivnici. Shlédnout ji můžete od 3. března do 26. dubna v čítárně knihovny v Domě kultury.

Ve středu 2. března od 15 hod. budete mít jedinečnou možnost setkat se s autorem osobně. Neváhejte a přijďte si s námi popovídat o focení bez zraku.

KDY:

  • 02. 03. 2022 od 15:00 (středa) - Zahájení výstavy s autorem
  • od 03. 03. do 26. 04. 2022 - Termín výstavy

KDE: Čítárna knihovny v Domě kultury

  • Obránců míru 368/1a, 742 21 Kopřivnice 
Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně