Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

26.09. - Slavnostní koncert DUN v Kuníně 

Pozvánka na slavnostní koncert Daniely Hořínkové a Radka Žaluda v doprovodu Filipa Moravce u příležitosti tradičních Růží pro paní hraběnku Zámku Kunín.V neděli 26. září od 13:00 hodin proběhne v kostele Povýšení sv. Kříže v Kuníně slavnostní koncert festivalu Dny umění nevidomých na Moravě. Tento koncert bude již tradičně součástí „Růží pro paní hraběnku.

Festival Dny umění nevidomých na Moravě pořádaný Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých ČR, z. s., se koná již po 27. v různých moravských městech. Na Novojičínsku jej organizuje oblastní odbočka SONS ČR, z. s. v Novém Jičíně.
Těšit se můžete na Radka Žaluda a Danielu Hořínkovou v doprovodu Filipa Moravce.

Radek Žalud je nevidomý populární zpěvák, někdy též označovaný jako český Bocelli. Je absolventem konzervatoře Jana Deyla, kde vystudoval kromě klasického zpěvu i hru na akordeon a klavír. Absolvoval mnoho mezinárodních mistrovských pěveckých kurzů Maestra Antonia Carangela či Petera Dvorského. Radek působí jak na operní, tak na populární či dechové scéně. Na operní scéně si zazpíval např. po boku Evy Urbanové, Petera Dvorského či Dagmar Peckové. Z české populární scény spolupracoval s hvězdami, jako je např. Bára Basiková, Petra Janů, Magda Malá, Aneta Langerová, Petr Malásek, Ondřej Brzobohatý, Jakub Smolík, Dalibor Janda, Daniel Landa či kapela The Taptap.

Filip Moravec vystudoval konzervatoř Jana Deyla v Praze hru na kytaru a vedlejší obor – hru na varhany. Dále pak fakultu AMU v kytarové třídě prof. Milana Zelenky. V minulosti vystupoval u nás, ale i v zahraničí – v Pražském domě v Bruselu, polské Varšavě nebo Frankfurtu nad Mohanem. Třikrát se aktivně zúčastnil Mezinárodního kytarového bienále v Kutné Hoře (2004, 2011, 2015). V současné době se mimo sólo hry věnuje také tvorbě a hraní doprovodů pop/folk/jazz i vlastním písním a také tvorbě coverů populárních melodií. Vystupuje v duu se zpěvačkou a hraje na elektroakustickou - klasickou kytaru a ukulele. Radka Žaluda doprovází od roku 2017. Na programu mají jak písně z klasického repertoáru, tak i populární písně a muzikálové hity.

Daniela Hořínková se narodila v Ostravě. Dětství prožila ve Starém Městě u Frýdku Místku. V místní ZUŠ se učila hrát na violoncello. Když přišel čas se rozhodnout se kam směřovat po základní škole, volba zůstala u hudby. Nastoupila na Konzervatoř a ladičskou školu Jana Deyla v Praze, kde ke hře na violoncello začala ještě zpívat. Zpěv se nakonec stal jejím hlavním oborem, který vystudovala na Ostravské univerzitě, Fakultě umění. Má za sebou koncerty s Pražskou komorní filharmonií, Plzeňskou filharmonií nebo Symfonickým orchestrem Frýdek Místek. Zpívala například s Lucií Bílou a Petrem Kolářem na charitativních koncertech pro Konto Bariéry. Nyní je v domácnosti a věnuje se výchově svých 3 synů.

Věříme, že si ani letošní ročník festivalu nenecháte ujít a společně se opět sejdeme v Kuníně, kde si každý najde své zalíbení v umění. Zároveň děkujeme obci Kunín za finanční podporu, Farnosti Kunín a správě zámku za možnost festival uspořádat v tak krásných prostorech jako je Zámek Kunín a Kostel Povýšení sv. Kříže.

Koncert se uskuteční za dodržení aktuálních nařízení vlády: https://covid.gov.cz/situace/kultura/koncerty

Srdečně zvou pořadatelé Martin, Hanka a Petr.

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně