Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Článek o Setkání odboček v Příboře 

Fotografie ze Setkání odboček v Příboře 1Konec února již tradičně rezervujeme pro pravidelné setkání odboček v Příboře. Tentokrát jsme v příborském muzeu absolvovali komentovanou prohlídku expozice Zboží z půdy, věnovanou nálezu zboží galanterního obchodu pana Sasína. Ten na začátku druhé světové války ukryl zásoby svého obchůdku před nacisty na půdu a do sklepa svého domu. Po válce se pokusil svůj obchůdek znova otevřít, kvůli znárodňování ale zboží po čase opět uschoval a vše přečkalo až do konce komunismu. Rodina v devadesátých letech zboží z úkrytu vyzvedla a Fotografie ze Setkání odboček v Příboře 2věnovala do muzejních sbírek.

Následně jsme se přemístili do přednáškového sálu, kde nám pan Michalička opět přečetl několik velmi zábavných úryvků z knihy „Marné a správné jednání“.

Kvůli změně majitele jsme pravděpodobně naposledy navštívili restauraci U zlaté hvězdy, kde jsme si dali dobrý oběd a ti, kdo měli zájem, si zahráli bowling. Fotografie ze Setkání odboček v Příboře 3Setkání odboček, tak jak je známe již několik let, bylo poslední. Pro příští rok budeme hledat jinou vhodnou náhradu za tuto k nám velmi přátelskou a příjemnou restauraci. Snad se nám to podaří.

Za Tým SONS Hanka Petrová.

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně