Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Článek o akci Přivítání léta 

Ilustrativní foto z akce Privitání léta 2017.Poslední den školního roku jsme společně přivítali léto. Počasí nám přálo a tak jsme se v nevídaně hojném počtu mohli sejít na faře Českobratrské církve evangelické v Janáčkových sadech v Novém Jičíně. Využili jsme nejen jejich společenské prostory, ale i zahradu.

Nejprve jsme si vyslechli milou a zajímavou přednášku paní Gorecké o výcviku vodících psů a životu s nimi. Vyprávěla nám, jak probíhá výcvik pejsků od štěňátka, co vše se pes musí naučit a jak jsou psi nejen cvičeni, ale i vybíráni dle povah pro jednotlivé klienty. Předvedla nám také ukázku se svým vlastním vodícím psem.

Ilustrativní foto z akce Privitání léta 2017.Martin společně s paní Miziovou z třinecké odbočky velmi statečně ugrilovali na dvou grilech celkem 70 kusů špekáčků. Vzhledem k teplému počasí to byl velmi hrdinský výkon a tímto jim za tento statečný počin děkuji. Věřím, že si všichni klienti pochutnali.
Pobavit nás a nejen k poslechu zahrát nám přijeli dva velmi milí a nadaní mladí hudebníci z Valašského Meziříčí, známí pana Petra Bazaly, se kterými jsme si zazpívali veselé lidovky.

Doufáme, že se tato akce všem zúčastněným líbila a na tento nultý ročník Vítání léta navážeme v příštích letech dalšími ročníky.

Fotografie z akce: www.sonsnj.cz/cz/galerie-43

Tým SONS N. Jičín

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně