Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Šití pro dobrou věc 

Nestává se tak často, aby nás nějaká organizace, skupina lidí či jednotlivec oslovili sami od sebe s nabídkou projektu, který může pomoci desítkám lidí. 

Ilustrativni foto k Šití pro dobrou věc.Paní Hana V. přišla s nápadem ušití textilních výrobků, na podporu propagace Oblastní odbočky SONS ČR, z. s. v Novém Jičíně. Díky výrobkům získané příspěvky použijeme např. k financování odborného poradenství, pořádání jak kulturních, tak společenských události a k organizaci výletů či pobytových zájezdů pro zrakově postižené osoby. Je úžasné, že se k této myšlence připojily další hobby či profi švadlenky z České, ale i Slovenské republiky, které se také chtějí podílet na šití výrobků pro dobrou věc. Veškeré produkty jsou šity ručně a každý je kus originál, stejně jako tento nevšední nápad pomoci. 

Výrobky budou k dostání na akcích pořádaných SONS v Novém Jičíně, například v neděli 29. září od 10 do 13 hodin u informačního stánku SONS ČR z. s. umístěného ve vstupní hale kunínského zámku. Získat můžete například drobnou peněženku, praktický obal na brýle, školní vak pro děti, kosmetickou taštičku i účelnou nákupní tašku. Slavnostní koncert pořádaný v rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě bude následovat od 14:00 hod. v přilehlém kostele Povýšení svatého Kříže v Kuníně.

Fotogalerie výrobků: www.sonsnj.cz/cz/galerie-87

Tímto upřímně děkujeme našim kreativním švadlenkám, moc si jejich činnosti vážíme.

Přivítáme jakoukoli myšlenku, nápad či pomoc, který by mohl našim klientům nějak zlepšit jejich způsob žití.

Za oo SONS ČR, z. s. v Novém Jičíně
Monika Bělunková

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně