Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně
DMS

Článek o Rozloučení s létem 

Ve čtvrtek 20. září jsme se sešli, abychom se již tradičně rozloučili s létem. Tentokrát jsme kvůli hojné účasti využili prostory klubu seniorů nedaleko naší odbočky.

Tentokrát naše setkání přišel obohatit spoustou cenných informací, rad a tipů pan poručík Mgr. Petr Směták. Pod záštitou Moravskoslezského kraje vznikl projekt Černá kronika, aneb ze soudních síní, který si klade za cíl připomenout nám, že ne všichni lidé kolem nás mají dobré úmysly a tak působit preventivně v řadách těch, kteří vyšší mírou důvěřivosti, neznalosti právních úkonů bývají častějším terčem pachatelů kriminální činnosti.

Pan Směták nám přinesl stejnojmennou knihu plnou povídek založených na skutečných událostech. Každý z účastníků dostal jeden výtisk knihy, brožurku, záložku a CD s audiozáznamem knihy, což většina z nás velmi ocenila.

Fotografie z Rozloučením s létem.Poté, co nám pan poručík přečetl jednu z povídek, rozproudila se velmi zajímavá diskuse plná otázek a odpovědí, rad, tipů a návodů na co si dávat pozor, jak řešit různé kritické situace apod. Protože vás beseda velmi zaujala, připravujeme pro následující rok další návaznou besedu na téma jak se ochránit před nekalou kriminální činností v běžném životě. Spoluprací s Policií ČR tak navazujeme na spolupráci se Sdružením ochrany spotřebitelů a již uskutečněné besedy.

Pro zájemce, kteří neměli možnost se besedy zúčastnit, máme u nás na odbočce k dispozici ještě několik knih i CD. Pokud máte zájem, přijďte si je vyzvednout.

Za SONS ČR, z. s. v Novém Jičíně Hanka Petrová

Fotogalerie z akce: www.sonsnj.cz/cz/galerie-76

Copyright © 2022       Oblastní odbočka SONS v Novém Jičíně